Koronavaksine – 3.oppfriskningsdose til deg over 75 år

Koronavaksine – 3.oppfriskningsdose til deg over 75 år
24. mars 2023 Nina Helene Ingebrigtsen

Nasjonale myndigheter anbefaler en ny oppfriskningsdose (dose 5) til innbyggere over 75 år og sykehjemsbeboere i løpet av april.

Bergen kommune starter denne vaksineringen onsdag 12. april. Vaksinestasjonen på Øvre Dreggsallmenningen 6 blir åpnet midlertidig for å vaksinere innbyggere over 75 år med 3. oppfriskningsdose fra og med 12. april.

Slik får du tredje oppfriskningsdose (dose 5)
Du må bestille time på forhånd for å motta den nye oppfriskningsdosen i den midlertidige vaksinestasjonen. Det gjør du ved å ringe Smittevernkontoret på 55 56 58 80.

Du kan også motta den tredje oppfriskningsdosen (dose 5) på apotek fra onsdag 12. april. Se oversikt over hvilke apotek som vaksinerer under.

Intervall
Anbefalt intervall mellom andre og tredje oppfriskningsdose (dose 4 og 5) er seks måneder.

Anbefalingen om å ta ny oppfriskningsdose gjelder også dersom du har hatt covid-19. Det bør gå minst tre måneder mellom gjennomgått koronainfeksjon og ny koronavaksine.

På vaksinasjonsdagen
Ta med gyldig legitimasjon med bilde og personnummer. Ha på deg klær så det er enkelt å sette vaksine på overarmen. Vær forberedt på at du må sitte til observasjon 20 minutter etter vaksinering. Husk å informere dersom du har allergi, bruker medisiner eller har andre helseproblemer.

Ikke møt opp dersom du er syk, har feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom. Ring i så tilfelle Smittevernkontoret for ny time på telefon 55 56 58 80.

Apotekene har forskjellige åpningstider og ulik kapasitet på hvor mange de har anledning til å vaksinere daglig. Klikk på lenkene under for informasjon om koronavaksinering og timebestilling hos de enkelte apotekene. Husk legitimasjon.

Apotek 1 Lagunen
Apotek 1 Åsane
Boots apotek Arna
Boots apotek Fyllingsdalen
Boots apotek Laksevåg
Boots apotek Loddefjord
Boots apotek Sandsli
Drotningsvik apotek
Sandviken apotek
Sjukehusapoteket i Bergen
Vitusapotek Bien – Bergen
Vitusapotek Nordstjernen – Bergen
Vitusapotek Paradis – Bergen